marți, 14 septembrie 2010

Al cincilea anotimp

     Exista un timp pentru fiecare ; exista o vreme pentru orice. Primavara, pamantul isi intinde mainile inflorite catre soare. Vara este maturitatea sa. Toamna ii poarta cu eleganta hainele colorate in demnitatea fructelor. Iarna acopera grijulie coconii ce vor rasari la viata. In cel de-al cincilea anotimp, cantam noi.



5 comentarii:

  1. V-am vazut si v-am ascultat cu mare drag. Sa ne traiti dragilor si sa raminteti asa o viata intreaga !

    RăspundețiȘtergere
  2. O sarbatoare inseamna o suita de simboluri pe care le interpretam intr-un anumit fel, semnificatii pe care le atribuim unor obiecte, traditii, obiceiuri. O sarbatoare prin ea insasi nu e nimic.
    Daca nu am asocia bradul cu globurile si luminitele, cu nasterea Domnului, cu Mosul si cadourile lui, cu mirosul de cozonaci si gustul sarmalelor, un brad asezat pur si simplu in mijlocul unei case care nu a "vazut" Craciunul nu ar insemna nimic. Sarbatoarea este deci unica pentru fiecare dintre noi.
    Pentru mine Craciunul inseamna acasa, familie, brad si colinde. Din toata familia, doar tatal meu are talent muzical; de Craciun insa cantam cu totii, indiferent cat de fals!
    In ultimii ani, Cariunul a insemnat si Melos. O corala de oameni sufletisti, care nu canta doar niste colinde, ci le transmit. Le traiesc. Alaturi de ei, Craciunul inseamna an de an miracol.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am nascut si am crescut in Bucuresti. Totusi, in fiecare an, de sarbatori, auzind ce imi povesteau unii colegi de facultate din provincie aveam senzatia ca noi, la oras, pierdem ceva din farmecul Craciunului.
    Sigur ca acolo, la sat, nu exista magazine cu vitrine pline de decoratiuni care iti iau ochii si nici ghirlande luminoase ca pe Magheru, dar nici noi nu mai avem colindatul cu steaua, nucile coapte si focul in vatra. Singurul lucru unde mai putem inca "recupera" sunt colindele.
    Acum cativa ani am aflat de grupul Melos de la niste prieteni. An de an imi aduc in casa bucuria Craciunului si o farama de traditie. Copiii asculta atenti si se uita fermecati la colindatori. Si atunci intra Mosul. Atmosfera e deja creata, deci nu se mai intreaba daca e adevarat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe cei din corala Melos i-am auzit prima oara la o petrecerea de Craciun de la serviciu. Si mi s-a parut ca a fost primul an in care petrecerea nu era doar ceva "comercial" cu pungi de cadouri branduite, agende pt anul urmator, urarile "sablon" ale sefului si o firma oarecare de catering.
    In anul acela, ascultandu-i pe cei de la Melos, am inceput sa simt ca vine Craciunul. Si de asta i-am rugat apoi sa cante si familei mele. Ca sa aduc Craciunul in casa.

    RăspundețiȘtergere

Primiti colindul?