miercuri, 19 decembrie 2012

15-18 decembrie 2012 - La colindat

    Sîmbătă, 15 decembrie, biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Vergului, situată în Piaţa Eudoxiu Hurmuzachi – Piaţa Muncii, la intersectia Soselei Mihai Bravu cu Bulevardul Basarabia a găzduit serbarea de Crăciun a scolii de excelenta pentru copii supradotati – Centrul Gifted Education. La invitaţia d-nei Monica Gheorghiu, corul MelosTon a susţinut un mic concert de colinde pentru copiii din această organizaţie. Bucuria a fost de ambele părţi – căci şi copiii au ascultat cu multă atenţie colindele ce vestesc naşterea Mântuitorului, şi noi am fost fericiţi că putem să aducem clipe frumoase în sufletele celor care ne ascultă.

    Aceeaşi bucurie am adus-o şi după-amiaza, când E.S. ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, dl. Martin Harris, a fost gazdă primitoare pentru copiii nevăzători din fundaţia „Light into Europe Charity” pe care i-am bucurat cu minunatele colinde româneşti, precum şi cu câteva cântece tradiţionale de Crăciun în limba engleză.

    Spre seară, cum le stă bine colindătorilor, am continuat a ura şi la Ambasada Croatiei la Bucureşti, unde ne-au întâmpinat: E.S. d-na ambasador Andrea Gustović-Ercegovac, membrii ambasadei, precum şi invitaţii acesteia, în faţa cărora am susţinut un concert de colinde tradiţionale de Crăciun. Ca un omagiu adus gazdelor noastre, am inclus în repertoriul nostru şi două foarte frumoase cântece croate de Crăciun: Danas de čuje (Astăzi se-aude…) şi Veseli se, Majko Božja (Veseleşte, Maică Sfântă).

    Seara a continuat cu un concert de colinde susţinut pentru compania S.C. Prospecţiuni S.A., la Hotel Radisson, unde aproape trei sute de persoane au fost publicul nostru ce a urmărit cu atenţie programul colindelor de Crăciun.    Colindul nostru s-a terminat târziu, în noapte, cu o surpriză pentru unul din prietenii MelosTon : ziua de naştere a lui Călin Tudorache ne-a prilejuit plăcuta ocazie de a cânta La mulţi ani şi Mulţi ani trăiască şi de a sărbători cu cei dragi clipele minunate ale unei aniversări.

    Duminică, 16 decembrie.
    Concert la Serendipity. Concertele noastre susţinute la ceainăria Serendipity se înscriu într-o tradiţie devenită deja firească. Aici, MelosTon îşi susţine concertele de suflet, pentru cei mai dragi şi cei mai apropiaţi – familie şi prieteni. Gazda noastră – Alexandra Popovici ne-a pregătit şi data aceasta, aşa cum ne-a obişnuit, o seară specială cu fine arome de ceai, pentru un eveniment drag corului nostru: concertul aniversar MelosTon - 10 ani.

    Printre cântece, dirijorul nostru a povestit câte ceva din cei 10 ani de activitate dedicată dezvoltării artistice a corului MelosTon. Seara s-a terminat târziu, cu un al doilea concert, neoficial, cu cântări şi improvizaţii la pian, cu voie bună şi veselie.

    Marţi, 18 decembrie.
    MelosTon prin iarna Bucureştiului. Cântăm la firma ABS – un colectiv de oameni tineri care ne primesc cu braţele deschise. Aducem bucurie şi voie bună şi ştim acest lucru după zâmbetele celor care ne ascultă. Oraşul începe să fiarbă în aşteptarea sărbătorilor. Lumini colorate, circulaţie rutieră îngreunată, oameni care se grăbesc cu brazi sau cadouri sub braţ.

    Răzbatem prin acest iureş şi ne oprim la Facultatea de Sociologie unde decanul instituţiei, prof. univ. dr. Marian Preda, ne întâmpină cu bucurie. Este aşteptat şi Moş Crăciun – iar noi cântăm copiilor şi copiii cântă cu noi...

    Iute-iute, dincolo de Cişmigiul îngheţat, mergem la Muzeul Naţional de Artă al României unde o mare de copii şi de părinţi sau bunici ne aşteaptă să vestim venirea Sfintelor Sărbători. Holul mare – spaţiu ideal pentru un concert de colinde – devine locul de întîlnire între spiriduşi, Moş Crăciun, animatori şi copii. Bucurie, hărmălaie, voie bună. Veselie am lăsatu-n casa voastră, de Crăciun.

    Mâine este o altă zi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primiti colindul?